BLOG

Er is zo ontzettend veel te vertellen over natuurlijk gezond bewegen.... lees maar!

 


Poepen of crossfit?

meer lezen

Is CARDIO wel gezond?

meer lezen

15 dingen die er in je lichaam gebeuren bij veel ZITTEN op een stoel.

meer lezen 2 Berichten

Beweeg je lichaam, beweeg je genen!

meer lezen 2 Berichten

Het is de norm geworden

meer lezen 0 Berichten

Lijst met minimalistische schoenen

Je lichaam is gemaakt om op blote voeten te lopen. Maar asfalt, kou en sociale verwachtingen vragen vaak toch om schoenen. Voor de gezondheid van je lichaam kan je dan het beste voor minimalistische schoenen kiezen. Dit zijn schoenen met een dunne flexibele zool, hebben geen verhoging bij de hak of tenen en zijn voldoende ruim bij de tenen.

meer lezen 13 Berichten

Elke cel heeft bewegen nodig, hoe zit dat?

De belastingen die door bewegen op je cellen werken zorgen voor allerlei zichtbare en onzichtbare processen in je lichaam. De zichtbare bewegingen van je ledematen zorgen voor minder zichtbare subtielere bewegingen in bindweefselcellen: de verschuiving van je huid, de minuscule buiging van je botten, de druk op je bloedvaten of de rek op een pees.

meer lezen 0 Berichten

Patat is geen sinaasappel en fietsen is geen wandelen.

Hoe zit dat dan eigenlijk? Wat maakt nou de ene beweging anders voor het lichaam dan de andere?

 

Je lichaam bestaat uit allemaal cellen. Al deze cellen zijn met elkaar verbonden door een netwerk van extracellulaire matrix. Wanneer je beweegt, beweeg je niet alleen je ledematen, maar ook je kleine celstructuren. Vervolgens komt er door deze beweeginput een proces op gang waarbij je cellen de mechanische signalen vertalen naar biochemische signalen. Hierdoor krijgen je cellen de gelegenheid hun structuur en functie aan te passen. Dit proces heet mechanotransductie.

meer lezen 0 Berichten

Hóe moet je bewegen?

Gezond eten is hip. Internet staat vol met inspirerende foodblogs, rawfood recepten, paleo dieet ideeën en instagram foto's van açai bowls en glutenvrij bananenbrood.

Allemaal met het idee om gezond te zijn en toch heerlijk te kunnen genieten.

meer lezen 0 Berichten

Natuurlijk gezonde voeten

Voeten zijn van nature belangrijke en superbehendige lichaamsdelen.

De voeten van onze voorouders sprongen over rotsen, klommen in bomen en wandelden uren op een dag over gevarieerd terrein. Ze waren sterk, flexibel en gaven constant informatie door aan de hersenen.

meer lezen 1 Berichten

Haal je voeding uit de berm

En dan bedoel ik niet dat je in de berm brandnetels voor in je soep moet gaan plukken, nee ik bedoel dat de berm extra cellen in je lichaam essentiele voeding kan geven tijdens je wandeling.

 

Wandelen is een superbelangrijke natuurlijke beweging voor de mens. Vroeger was wandelen het enige middel om van a naar b te komen en wandelde men gemiddeld 10 km per dag, verspreid over de dag.

meer lezen 0 Berichten

Uitlijnen van je lichaam

Wat is uitlijnen? En waarom is het zo belangrijk?

 

Het uitlijnen van je lichaam houdt in dat je de positie van je lichaamsdelen (ten opzichte van elkaar) bekijkt en deze zo positioneert dat je lichaam optimaal kan functioneren.

 

meer lezen 0 Berichten

Bewerkt of onbewerkt eten.... óf bewegen?

Iedereen is op de hoogte van het feit dat je lichaam vitamines en mineralen nodig heeft om het gezond te houden.

Minder bekend, maar niet minder belangrijk, is het feit dat je je lichaam niet alleen voedt door eten, maar ook door bewegen. Je lichaam bestaat uit allemaal cellen en door het bewegen van je lichaam vervormen deze cellen. Door het vervormen worden de cellen gevoed en passen ze zich aan aan de gevraagde beweeginput.

meer lezen 0 Berichten