Dit is de gezondste manier van bewegen

Dit is de gezondste manier van bewegen

Bewegen kan je vergelijken met eten: 

 

Zo natuurlijk mogelijk voedsel is voor je lichaam het gezondst. Dit betekent dat het zo min mogelijk bewerkt is. Dan zitten er nog de meeste vitamines en mineralen in je eten. Voor je lijf werkt dit met bewegen ook zo. Hoe minder je bewegen bewerkt is door de moderne tijd waar wij nu in leven, hoe gezonder voor je lichaam. Onbewerkt bewegen is dus de gezondste manier van bewegen.

 

Onbewerkt versus bewerkt eten:

- Een sinaasappel is gezond voor je lichaam. 

- Wanneer je het gaat bewerken tot sinaasappeljam wordt het minder gezond. Je verwarmt de sinaasappel waardoor het vitamines verliest. En je voegt minder gezonde dingen toe, zoals suiker. 

- Wanneer je er het prikdrankje sinas van maakt, wordt het nog minder gezond voor je lichaam. Er zit nog maar weinig en erg bewerkte sinaasappel in. En het bevat veel andere ongezonde stofjes.

 

Onbewerkt versus bewerkt bewegen:

- Wandelen is erg gezond voor je lichaam. Wanneer je wandelen gaat bewerken wordt het steeds minder gezond. 

- Wanneer je schoenen aantrekt tijdens het wandelen, wordt je looppatroon anders. Je gebruikt nu de gewrichten in je lijf op een minder gezonde manier.

- Wanneer je op een vlakke stoep gaat wandelen wordt je lichaam eenzijdig belast en gebruik je minder spieren.

- Wanneer je op een loopband gaat wandelen krijg je een heel onnatuurlijk looppatroon. Hierdoor ontstaat een disbalans in je lichaam.

 

 

Wil je hier meer over leren?

Boek een oersessie 

Reactie schrijven

Commentaren: 0