Poepen of crossfit?

We doen onze dagelijkse behoefte niet meer in de bosjes.

 

Gek eigenlijk dat we deze activiteit, die iedereen elke dag doet, niet meer doen zoals het hoort.

 

En dan bedoel ik niet dat ik het gek vind dat iedereen niet elke dag de bosjes induikt voor zijn behoefte. Nee, dan bedoel ik dat het eigenlijk helemaal niet logisch is om op een wc te zitten.

 

Vroeger, toen er dus nog geen toiletten bestonden en we nog in het wild leefden, deden we onze behoefte in HURKZIT. Dat is de houding die nu met een hippe naam de diepe squat heet. Iedereen kon vroeger deze hurkzit maken, anders kon je niet je behoefte doen. Of eigenlijk, doordat je elke dag je behoefte deed, al hurkzittend, kon je hurkzitten, je hele leven lang, ook al was je bejaard.

 

Ieder kind kan hurkzitten. We zijn gemaakt om in deze houding onze behoefte te doen, maar ook bijvoorbeeld om in te rusten.

Maar wat doen wij? Wij kiezen voor gemak. We kiezen voor een toilet en stoel op kniehoogte, zodat we nooit meer onze spieren en gewrichten (van rug, heupen, knieën en enkels) dieper hoever te laten werken dan kniehoogte. Je lichaam werkt met het mooie systeem USE IT OR LOSE IT, en dus zal de kracht en beweeglijkheid van je spieren en gewrichten beneden kniehoogte verdwijnen.

 

Vervolgens willen we, wanneer we volwassen zijn, toch weer deze hippe diepe squat maken, en gaan we naar de crossfit box om hem te trainen. Maar omdat je enkels, knieen, heupen en rug het niet meer gewend zijn om deze beweging te maken kost het je heel wat uren trainen om dit voor elkaar te krijgen.  En vervolgens om dit te behouden.

 

Een lichaam is prachtig, het wil graag goed zijn in wat jij doet en het past zich continu aan, aan wat jij van hem vraagt. En dan vooral wat jij het grootste gedeelte van de dag van hem vraagt. Vraag jij vaak op een dag zitten en toiletteren op kniehoogte en maar 3 keer per week een grotere buiging in enkels, knieën en heupen tijdens je sportmoment? Drie keer raden waar je lichaam zich op aan past...

 

Maar uiteindelijk zal het je echt wel lukken om die diepe squat weer te maken, het is alleen erg onlogisch, niet efficiënt, en je moet goed opletten voor blessures.

 

Waarom niet op een manier je behoefte doen die hoort bij je lichaam, waardoor je bekkenbodem gezond is, de spieren en gewrichten van enkels, knieën en heupen oersterk zijn, je obstipatie als sneeuw voor de zon verdwijnt, én.... je die diepe squat makkie, zonder trainen, kan maken?

 

Dat kan! Met een squattypotty! Dé tool om van ieder toilet een crossfit box te maken!

 

Lees hier er meer over.